משא ומתן.
איש עסקים מצליח ידע לנהל משא ומתן, הוא נצמד לכללים שקבע מראש וחותר למטרה. היכולת לשאת ולתת בצורה מוצלחת תלויה במאפיינים אישיים, אך זו גם מיומנות נרכשת. ככל שאדם צובר עוד ועוד התנסויות במשא ומתן, כך הוא מפתח את הכישורים והחושים העסקיים הנדרשים. משא ומתן מתנהל בעניינים מוחשיים כדוגמת כסף. וגם בכאלו שאינם מוחשיים כדוגמת ידע.
מתי מנהלים משא ומתן?
משא ומתן מלווה אותנו במהלך כל החיים. בקניות בסופר, בבית, בעבודה, אפילו ניתן לזהות בין ילדים קטנים יכולות של ניהול משא ומתן. בעולם העסקי, משא ומתן שכיח מאד. הוא מתבצע לצורך קידום מכירות, במהלך יעוץ עסקי, לסגירה של עסקה שווה, להגיע להסכם שכירות הוגן ועוד. לכולם יש מטרה אחת, להגיע להסכמה משותפת.
אז איך מנהלים משא ומתן?
הדרך להסכמה משותפת לא תמיד פשוטה ודורשת המון סבלנות ולמידה. ישנם שיטות רבות ומודלים יישומיים שנחקרו, אשר מדריכים צעד אחר צעד כיצד יש לגשת למשא ומתן. כל אחד מאמץ לעצמו את השיטה שמתאימה לו. אך דבר אחד משותף לכולם. ההנחה שבאמצעות ידע מוקדם, ניתן לשפר את התהליך ולקדם באופן משמעותי את המטרה הרצויה.
שיפור יכולת משא ומתן באמצעות סדנאות.
לדעת לנהל משא ומתן נכון זה נכס יקר, בייחוד בקרב אנשי המכירות. אבל אל דאגה, הנכס הזה בהחלט בר השגה. ישנם סדנאות שמאפשות ללמוד טכניקות פרקטיות, באמצעותם ניתן להגיע מוכנים לכל תרחיש. ניתן לדעת כיצד לתמרן בשיחה ולהחליט מראש על סדר עדיפויות ברור. בסדנאות לומדים למקד את תהליך המשא ומתן במה שחשוב ולייעל אותו.